Produse

Masina pentru recoltat cartofi

Mașină pentru recoltat cartofi, cu bandă 44 cm lățime de lucru, 120 cm lungime bandă, pt tractor 15 - 30 CP, Kentavr

3,350.00 lei

 Garanție 24 luni persoane fizice / 12 luni persoane juridice.Adresă depozit: Roman, str. Ogoa..

Mașină pentru recoltat cartofi și bulbi, 65 cm lățime de lucru, 90 cm lungime bandă, pt tractor 25 - 45 CP, Konig Traktoren

5,850.00 lei

Garanție 24 luni persoane fizice / 12 luni persoane juridice.Adresă depozit: Roman, str. Ogoarelor,..

13%
Masina recoltat cartofi cu banda 65 cm latime de lucru pentru tractor Kentavr Fengli Bizon Konig Traktoren Baisan

Masina recoltat cartofi cu banda 65 cm latime de lucru pentru tractor Kentavr Fengli Bizon Konig Traktoren Baisan

2,600.00 lei
3,000.00 lei

Acest model de mașină recoltat cartofi se potrivește doar pentru minitractoarele: Kentavr Fengli Biz..

Indisponibil
Mașină pentru recoltat cartofi și bulbi, cu bandă, 60 cm lățime de lucru, 140 cm lungime bandă, pt tractor 35 - 45 CP, Strumyk

Mașină pentru recoltat cartofi și bulbi, cu bandă, 60 cm lățime de lucru, 140 cm lungime bandă, pt tractor 35 - 45 CP, Strumyk

6,250.00 lei

 Garanție 24 luni persoane fizice / 12 luni persoane juridice.Adresă depozit: Roman, str. Ogoa..

Indisponibil

Masina de recoltat cartofi  – ce este si cum se foloseste?


Munca in camp nu este cea mai usoara meserie. Iar proprietarii parcelelor lor stiu foarte bine acest lucru. Prin urmare, se straduiesc sa faca aceasta munca cat mai usoara posibil prin utilizarea tehnologiei.

Un astfel de proces, cum ar fi sapatul cartofilor, este foarte dificil de realizat manual. In ajutor vine masina recoltat cartofi de tip rotopercutor, asamblat cu propriile maini. Aceasta va facilita cat mai mult sarcina prin separarea tuberculilor de sol.

Ce este o masina de recoltat cartofi?

Recoltarea de cartofi si separarea lor de sol nu este o munca tocmai usoara. De aceea ideal este sa folositi o  masina recoltat cartofi, va ajuta la saparea cartofului de sol, ceea ce face recoltarea lor mult mai usoara. Prima optiune este preferata de multi fermieri de camioane. Acest lucru se datoreaza, in principal, economisirii de resurse financiare pentru constructia sa. Acest dispozitiv este foarte performant.

Elementele principale sunt unitatea, cota si trunchiul. Principiul de functionare este simplu. Cutitele taie pamantul care, impreuna cu radacinile, se ridica pe masa vibranta. Din cauza vibratiilor, solul se ridica prin fisuri.

Cartofii sunt mari, asa ca golul nu trece prin el. Culturile radacinoase cad dinspre revers spre suprafata pamantului. Acestea pot fi recoltate doar in carucior. Cartofii pot fi recoltati de pe un singur rand. Lungimea dispozitivului este de aproximativ 70 cm, latimea – putin peste 40 cm.

Masina recoltat cartofi: un ghid pentru a alege modelul perfect

Masina recoltat cartofi este un utilaj agricol care este atasat la tractor pentru a recolta cartofi. Conectarea la tractor se face prin intermediul legaturii clasice in trei puncte, care este utila pentru orice alt utilaj.

Acest accesoriu special accelereaza munca, deoarece, pe langa extragerea cartofilor din sol, ii colecteaza direct, transferandu-i in cutia de colectare care se deplaseaza alaturi de tractor. In general, un excavator de cartofi este format din cateva elemente:

 • doua discuri pentru taierea ierbii
 • un plug pentru extragerea cartofilor
 • banda transportoare sau role pentru transportul tuberculilor
 • sita pentru a indeparta pamantul extras in timpul recoltarii.

Tipuri de masini de recoltat cartofi

Diferitele tipuri masina recoltat cartofi pot fi distinse in functie de modul in care functioneaza. Clasificandu-le pe categorii, acestea se impart in:

 • modele vibrante
 • modele universale
 • modele de transportoare.

Modelele cu vibratii sunt cele mai eficiente. Acestea permit extragerea a peste 98% din tuberculi, sporind productivitatea culturii si reducand drastic timpul de recoltare. Dupa cum ii spune si numele, functioneaza datorita unei mese vibrante, care are sarcina de a elimina reziduurile de sol din operatiunea de sapare.

Pe de alta parte, atunci cand se lucreaza in interiorul serelor, nu se foloseste modelul traditional de vibrare, ci modelul cu tambur. Functionarea este foarte asemanatoare, dar difera prin accesoriul vibrator.

De fapt, in timp ce in modelul traditional se foloseste o masa vibranta, in modelul de sera se foloseste un tambur (numit si buncar) cu o plasa speciala. Desi modelul cu vibratii este cel mai eficient, este si cel mai scump. De fapt, acesta este cel mai scump dintre diferitele modele de sape pentru cartofi.

Model universal: Masina de recoltat cartofi pentru toata lumea

In acest caz, randamentul de recoltare scade la 85 %. Cu toate acestea, principalul sau avantaj consta in pretul sau scazut de achizitie. Acest lucru este posibil si datorita simplitatii constructiei sale.

Acest model de sapator de cartofi nu este conectat la priza electrica, ci seamana cu o lopata, iar arborele de transmisie este echipat cu doua excentrice care ii permit sa functioneze. Pentru a va da o idee despre cum functioneaza, poate fi comparat cu o grebla.

Model de transportor

Acest model este comparat cu modelul cu vibratii in ceea ce priveste functionarea sa. Cu toate acestea, in loc sa aiba o masa vibranta, acest model este echipat cu un sistem de curele prin care trec tuberculii, permitand indepartarea solului. Punctul sau forte consta in posibilitatea de reglare a elementelor de lucru, adaptandu-se perfect atat la operatiunile de recoltare, cat si la cele de semanat.

Datorita adancimii sale de lucru reglabile, poate cobori la diferite adancimi in sol. Prin stabilirea unei adancimi de lucru de 15 centimetri, permite recoltarea a 100 % din seminte. Cu toate acestea, dupa cum se poate observa in cazul anterior, cu cat eficienta si complexitatea implementarii mecanice sunt mai mari, cu atat costul este mai mare.

Dezavantajele acestui model de masina de recoltat cartofii sunt, de fapt, complexitatea mecanica, puterea mare necesara din partea tractorului si costul sau. Puterea mecanica ridicata necesara tractorului in timpul functionarii acestui accesoriu il face sa nu fie potrivit pentru toata lumea. Este utilizat numai in cadrul operatiunilor agricole pe scara larga.

Alegerea unei masina recoltat cartofi: ce trebuie sa luati in considerare?

Daca, pe de alta parte, trebuie sa alegem o masina recoltat cartofi pentru tractoare, acestea sunt alese in functie de anumite criterii. Respectarea criteriilor pe care le vom enumera in cateva momente ne va permite sa facem alegerea corecta, economisind timp si bani si sporind eficienta recoltei noastre. Criteriile de selectie sunt, in principiu, trei factori:

 • greutate,
 • eficienta,
 • functionalitate!

 • Garanție 24 luni persoane fizice / 12 luni persoane juridice.

  Adresă depozit: Roman, str. Ogoarelor, Nr 1, Județul Neamț

  Ø Acum și în rate cu 0 % avans prin TBI Pay;

  Ø Contact pt achiziție în rate: Mirela 0728238062;

  Ø Condiții minime creditare:

  · Salariat minim 3 luni vechime, venit minim 1200 de lei;

  · Pensionar venit minim 900 de lei;

  · Vârstă cuprinsă între 18-75 de ani la finalizarea contractului.

  Se oferă documentația necesară pt decontare fonduri europene: Factură fiscală, Contract de vânzare - cumpărare, Certificat de garanție, Certificat de calitate și conformitate, Proces verbal de predare - primire, Proces verbal de punere în funcțiune, Proces verbal de recepție finală.


Parteneri

whatsapp
Acest website utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu Politica de Cookie